Interviu cu Irina Magdut, castigatoarea concursului national de fotografie romaneasca "Locuri faine din Romania"

Jul 29, 2021
1. Irina, spune-ne cateva cuvinte despre tine si pasiunea ta pentru fotografie?
Sunt Irina Magdut, dar lumea imi spune dintotdeauna Ira. Am 34 de ani si m-am nascut in una din cele mai frumoase zone, Tara Hategului. 
Imaginea muntilor Retezat vazuti zi de zi,din curtea casei,e una din cele mai dragi mie si mi-a activat inca din tinerete pasiunea pentru natura si frumusetie ei. Si pasiunea pentru fotografie vine tot din dragul meu pentru natura cu flora si fauna,oamenii,traditii si emotii; fiecare nor pufos,fiecare pasare, fluture sau floare sunt minuni ce trebuiesc imortalizate. Moto-ul dupa care ma ghidez este "Beauty is in the eye of the beholder" ("Frumusetea este in ochii privitorului") astfel ca incerc sa surprind franturi din minunile care ne inconjoara, sa le opresc in timp, si sa le arat lumii prin ochii mei. 
Le puteti vedea si voi pe paginile mele de Facebook si Instagram  (Ira Mdt si @iraamdt)
De mica am facut drumetii in natura impreuna cu sora mea si cu tatal meu, pasionat si el de fotografie. Si de aceasta data el a venit cu ideea organizarii unei drumetii de primavara pe Cheile Nerei pentru a vedea cascadele. Acesta a fost momentul in care am realizat fotografia cascadei "La Vaioaga", dupa o drumetie de 15 km.
3. Cine sunt cei care te-au ajutat votandu-te in concurs si cum le-ai castigat increderea?
Am inceput prin a distribui poza concurenta pe pagina personala de Facebook. Nu ma asteptam sa aiba atat de mult succes, dar fotografia a avut sute de distribuiri din partea prietenilor si nu numai. Increderea a castigat-o fotografia in sine prin frumusetea si misterul locului, multa lume intrebandu-ma unde se afla si cerand sfaturi despre vizitarea zonei.
4. Ai fost deja in vacanta castigata ca si premiu? Dupa ce te reintorci, ne trimiti si noua fotografii frumoase de acolo?
Inca nu am fost, dar am stabilit deja toate detaliile. Am strans o gasca faina de prieteni si familie si vom merge la inceputul lui august. Cu siguranta nu voi pierde ocazia de a fotografia cat mai mult din frumusetile Maramuresului si promit sa le impartasesc cu voi.
 
5. Cum ti se pare ideea noastra de a promova fotografia romaneasca prin crearea de tablouri Canvas? Ai deja o colectie personala pe www.cameradevis.ro?
Mi se pare o idee extraordinara prin care se promoveaza nu doar frumusetile tarii cat si artistii autohtoni. Lucrez chiar acum la selectarea unor fotografii pentru colectia personala pentru http://www.cameradevis.ro, iar in viitorul apropiat va aparea si pe site. 

Scrieti un comentariu

Retineti: comentariile trebuie sa fie aprobate inainte de publicare.